Over wachttijden

Langer gewacht op examen of uitslag

Langer gewacht

Hebt u langer dan 6 weken moeten wachten om examen te kunnen doen? Of op het eindgesprek voor Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA)? Of hebt u langer dan 8 weken moeten wachten op de uitslag? En hebt u zich uiterlijk 6 weken voor het einde van uw inburgeringstermijn aangemeld voor het examen? Dan krijgt u extra tijd om in te burgeren.

Wat moet u doen

U hoeft niets te doen. Als u extra tijd krijgt, dan krijgt u binnenkort een brief van DUO. Daarin staat hoeveel extra tijd u krijgt.

Wijzigingen in ONA examen

Korter wachten op eindgesprek

Op dit moment moet u lang wachten op het eindgesprek voor Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA). Er gaat nu wat veranderen. Misschien hoeft u geen eindgesprek meer te doen. Als u nu werkt, dan hoeft u misschien geen examen ONA meer te doen. Dit laatste is nog niet zeker. Dit moet eerst nog onderzocht worden.

64 uur ONA-cursus

Hebt u minimaal 64 uur ONA-cursus gedaan bij een school met het Blik op Werk keurmerk? Dan hoeft u binnenkort het eindgesprek niet meer te doen. DUO laat dit op deze site weten. U moet een brief van de school hebben dat u 64 uur ONA-cursus hebt gedaan. U moet nog wel uw portfolio maken en opsturen.

Wilt u toch graag het eindgesprek doen? Dat kan nog steeds.